Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Σειρές με gay χαρακτήρες στο NETFLIX
Please like me 
Μια πολύ περίεργη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά διασκεδαστική Αυστραλιανή σειρά. Την σειρά έχει γράψει και πρωταγωνιστεί ο Josh Thomas.
Ο Josh είναι ένας νεαρός στα 20 που συγκατοικεί με τον κολλητού του φίλο. Στην σειρά 4 κύκλων παρακολουθούμε την ζωή του, από την συνειδητοποίηση ότι είναι gay και την προσπάθεια του να κάνει σχέση με αγόρια ως την σχέση του με την καταθλιπτική μητέρα του και τον νιόπαντρο πατέρα. 
Την συστήνω ανεπιφύλακτα.   


Fun fact: Ο Josh είναι λάτρης του ψαγμένου φαγητού και κάθε επεισόδιο έχει το όνομα ενός φαγητού. Το τελευταίο μάλιστα, λέγεται souvlaki!

Sex education
Άλλη μια εξαιρετική σειρά 8 επεισοδίων. Ο Otis είναι ένας μαθητής γυμνασίου με ένα μόνο φίλο, τον Έρικ που είναι gay. Γενικά δυσκολεύεται πάρα πολύ στις κοινωνικές σχέσεις και προφανώς δεν έχει καμιά σεξουαλική εμπειρία, πέρα από το γεγονός ότι η μαμά του είναι σεξολόγος και όλη του την ζωή την πέρασε ακούγοντας συζητήσεις σχετικές με το σεξ. Ο Ότις τότε γνωρίζει μια κοπέλα την Maeve η οποία έχει ανάγκη από χρήματα και ο μόνος τρόπος που βρίσκει για να την πλησιάσει είναι να δημιουργήσουν μαζί μια "κλινική¨ που ο ίδιος θα δίνει συμβουλές στους συμμαθητές του για τα σεξουαλικά προβλήματα που τους απασχολούν. 
Παράλληλα, εξελίσσεται και η ιστορία του  Έρικ, η οποία έχει και αυτή τρομερό ενδιαφέρον και κρύβει μια μεγάλη έκπληξη.  

Dear white people
Η σειρά αυτή ακολουθεί την ζωή κάποιων αφροαμερικανών φοιτητών σε ένα κολέγιο. Το σενάριο στηρίζεται στην ομώνυμη ταινία του 2014 και κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται στην ιστορία ενός από τους φοιτητές. Ένας εξ αυτών είναι ο ντροπαλός Lionel που αναζητεί την σεξουαλική του ταυτότητα ενώ παράλληλα καλύπτει τα γεγονότα που συμβαίνουν στο κολέγιο ως ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας του κολεγίου αυτού. Η πρώτη σεζόν μου άρεσε πάρα πολύ, ενώ βρήκα την δεύτερη κάπως αδιάφορη.

 Και οι τρεις αυτές σειρές είναι dramedy και έχουν ένα εντελώς δικό τους πρωτότυπο στυλ που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος σε άλλη σειρά.Το netflix έχει πάρα πολλές ακόμα σειρες με gay χαρακτήρες αλλά σε αυτές τις 3 το queer στοιχείο είναι διάχυτο και οι χαρακτήρες αυτοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  

SENSE8
Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το sense8. Εντελώς δαφορετικό ύφος, περιπετειώδες δράμα επιστημονικής φαντασίας. 8 άνθρωποι γεννημένοι την ίδια στιγμή, αλλά σε 8 διαφορετικές χώρες ανακαλύπτουν ότι είναι συνδεδεμένοι τηλεπαθητικά και μπορούν να επικοινωνούν, και όχι μόνο. οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν. Η σειρά είναι των αδερφών Wachowski (δημιουργών του Matrix) και το queer στοιχείο και αισθητική είναι παρόν από τους τίτλους αρχής ακόμα. 
Ένας από τους 8 είναι ο Μεξικάνος Lito, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος παίζει σε ταινίες δράσεις και για να μην χάσει το κοινό του επιλέγει - αναγκάζεται - να κρύβει την σχέση του με τον Ηernardo. 

 Επίσης υπάρχει και η Nomi, η οποία είναι χάκερ και ανήκει και αυτή στην ομάδα των 8 αυτών ανθρώπων, η οποία είναι μια τρανς γυναίκα σε σχέση με την Amanita. 

 Η σειρά δίνει χώρο στις ιστορίες και των δυο ζευγαριών ώστε να εκτυλιχθούν και εν τέλει εξελίσσονται με πολύ ωραίο, ενδιαφέροντα και αναπάντεχο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου